Windows Home Server 2011 quraşdırdıqdan sonra onu konfiqurasiya etməyə başlamalısınız. Bu konfiqurasiyanın bir hissəsi şəbəkəyə istifadəçilər əlavə edir. Budur bunu necə etmək və əldə edə bildiklərini idarə etmək.

Hər hansı bir müştəri kompüterində WHS 2011 tablosuna başladın. İstifadəçilər sekmesini vurun.

1 istifadəçi nişanı

Cari istifadəçi siyahısı altındakı boş əraziyə sağ vurun və İstifadəçi Hesabı əlavə et seçin.

2ədəd

İstifadəçi əlavə et pəncərələri gəlir. Adlarını, istifadəçi adını, Şifrəsini yazın və Next düyməsini vurun.

3 un və pw

Sonra, istifadəçinin paylaşılan qovluqların hər birinə daxil olma səviyyəsini seçin. Üç seçim var.

  • Oxumaq / Yazmaq: İstifadəçiyə paylaşılan qovluğa tam daxil olmağa və sənədlərə tam daxil olmaq imkanı verir. Bunları dəyişdirmək imkanı daxil olmaqla. Yalnız oxuyun: İstifadəçiyə fayllara, qovluqlara və sənədlərə daxil olmağa imkan verir - lakin heç bir dəyişiklik etmir. İstifadəçi Paylaşılan Qovluqdakı şeyləri görə bilmir.

Seçimlərinizi etdikdən sonra Next düyməsini basın. Daha sonra istifadəçi girişini dəyişdirmək istəsəniz edə bilərsiniz. Sonrakı vurun.

hüquqları

İndi istifadəçinin sahib olacağı uzaqdan giriş növünü seçin. Seçimlər düz irəli, amma burada hər birinin qısa izahı var.

  • Paylaşılan qovluqlar: istifadəçiyə paylaşılan qovluqlara giriş imkanı verir. Onların uzaqdan girişi yerli şəbəkədə icazə verdiyiniz girişlə eyni olacaq. Kompüterlər: WHS 2011-dən Uzaqdan girmə ilə istifadəçilər şəbəkədəki digər kompüterlərə daxil ola bilərlər. Mediya: Bu musiqi, foto və video toplusudur server. Əgər onlara icazə versəniz, media sənədlərini web.Server Dashboard vasitəsilə oxuya bilərsiniz: Bu yalnız idarəçi olaraq sizin üçündür. Bu serverinizi uzaq bir kompüterdən idarə etməyə imkan verir.

Yoxsa istifadəçinin uzaq kompüterlərdən məlumat əldə etməsini istəmirsinizsə Uzaqdan İnternetdən icazə almağa icazə verə bilərsiniz. Seçimlərinizi etdikdən sonra Next düyməsini basın.

uzaqdan giriş

İndi yeni istifadəçi hesabı yaradılarkən gözləyin.

hesab yaratmaq

Uğur! Artıq Steve Uzaqdan Giriş ilə şəbəkədə bir hesaba sahibdir. Pəncərədən çıxın.

uğur

İndi istifadəçilər bölməsinin altındakı Dashboard-da yaratdığınız istifadəçini görəcəksiniz.

tablosuna yeni istifadəçi

Bir istifadəçini tıkladığınızda, sağ paneldə əlavə tapşırıqlar olacaqdır. İstifadəçi Tapşırıqları, hesablarını ləğv etməyə, silmək, istifadəçi adını və şifrəsini dəyişdirməyə və xüsusiyyətlərinə baxmağa imkan verir.

İstifadəçi tapşırıqları

Parametrlərin düzgün olduğunu yoxlamaq üçün Hesab xüsusiyyətlərinə baxmağı məsləhət görürəm.

İstifadəçi xüsusiyyətləri

İstifadəçi Hesabı Ümumi Nişanı altında maraqlı bir parametr, Şəbəkə Sağlamlığı Alertlərini almağa imkan verir.

Sağlamlıq Uyarıları

Budur istifadəçi daxil olmadıqları Birləşdirilmiş Qovlu'ya girməyə çalışdıqları zaman alacaqları mesajın bir nümunəsidir.

WHS girişi xətası

Artıq serverə girməyə ehtiyacı olmayan bir istifadəçiniz varsa, hesablarını silin və ya ləğv edin. Dashboard-da, İstifadəçilər sekmesinin altından çıxarmaq istədiyiniz istifadəçiyə sağ vurun.

Hesabı müvəqqəti silmək lazımdırsa, İstifadəçi Hesabını deaktiv et seçin. Parametrləri hələ də qorunub saxlanacaq, lakin serverə daxil ola bilməyəcəklər. Hesablarını silmək üçün İstifadəçi Hesabını Sil vurun.

İstifadəçini silin

Əmin olduğunuzu soruşan bir ekran gəlir. Hesabı silmək vurun.

Hesabı silmək

Bu belədir. Hesab və onun parametrləri uğurla silindi.

silindi

Bunun üçün hər şey var! WHS'in bir anda 10 istifadəçi qurmağınıza imkan verdiyini unutmayın. WHS V1 işlədirsinizsə, istifadəçilərin necə daxil olacağını və icazələrini necə idarə etdiyinizi yoxlayın.